Annons från InnovDr AB

Ny nättjänst ger snabb diagnos och behandling från läkare för dig med akne, kostnadsfritt för patienten

Att ha akne som tonåring eller som vuxen kan vara väldigt jobbigt. Ändå undviker många att ta kontakt med läkare, trots att det idag finns bra receptbelagd behandling. Nu kan du som har finnar få snabb hjälp genom att svara på några frågor på nätet hos Aknekollen.se Du slipper videosamtal, du behöver bara ladda upp en bild, och får kvalificerad hjälp av specialistläkare till rätt behandling.


Akne är idag en av de absolut vanligaste hudsjukdomarna i Sverige. Cirka 85 procent drabbas någon gång i livet av akne, och så många som var tredje person har så svåra besvär att de önskar behandling. Det är en hudsjukdom som syns på utsidan, men som drabbar insidan minst lika hårt med försämrad självkänsla och självförtroende. De flesta av oss drabbas av akne i form av finnar under tonåren, men för en betydande del fortsätter besvären med finnar även upp i vuxen ålder. Det är viktigt att få rätt behandling i tid då obehandlad akne kan ge upphov till ärr som är bestående för resten av livet.

– Det är viktigt att sprida kunskapen att det idag finns bra behandling att få via vården för den som drabbas av akne. Många som drabbas av akne vet inte om att man kan få läkarbehandling för att få bort finnar. Istället köper de receptfria produkter från skönhetsindustrin via nätet för dyra pengar, produkter som oftast inte gör någon nytta alls, säger Matilda Lundblad, specialistläkare i allmänmedicin samt grundare och VD för Aknekollen.

Tjänsten är gratis för dig som patient, och det är kostnadsfritt att få recept av läkare. Genom att logga in på Aknekollen.se med bank-id från din mobil, padda eller dator, ladda upp en bild och svara på ett antal frågor får du snabbt hjälp av specialistläkare. Och du behöver genomföra någon videochat. Inom fem timmar får du svar av en läkare som informerar om eventuell behandling och recept som du kan hämta ut på närmaste apotek.

– Vi startade Aknekollen för att sprida information om akne och för att göra det enklare för de som drabbas att få adekvat hjälp. För med rätt behandling kan de flesta få en bättre och friskare hy med dagens läkemedel, men man behöver ha tålamod då det kan ta flera veckor innan man ser ett positivt resultat. Vi hoppas verkligen att Aknekollen.se kan minska stigmatiseringen av akne och gör så att fler vågar söka läkarhjälp, berättar Matilda Lundblad.

Läs mer om Aknekollen här