Annons från Locobase

Tipset: Så håller du huden återfuktad i vinter

Under Sveriges kyliga månader finns en hel del personer som lider av torr hud, även de som har en problemfri hud i övrigt. Krämen Locobase Repair har troget hängt med i 30 år och har i många hushåll en given plats i badrumsskåpet. Den går att använda för flera hudproblem, bland annat att återfukta torr hud och som underhållskräm vid atopiskt eksem. Den är också toppen för att skydda mot köldskador på skidresan.


Intresserad av Locobase Repair?

I takt med att minusgraderna sjunker gör luftfuktigheten detsamma. Inomhus kan luften bli mycket torr på vinterhalvåret eftersom vi då behöver värma upp den. På grund av detta får många människor torr hud, antingen fläckvis eller mer generellt över kroppen. Särskilt utsatta områden är ansikte och händer – helt enkelt de kroppsdelar som i högre grad utsätts för vinterväder. Därför är det vanligt med nariga läppar eller torra fläckar. Sedan 30 år tillbaka har Locobase varit en räddare i nöden för personer med flera olika hudproblem, däribland för 24-åriga Sofia. Som barn fick hon eksem i arm- och knäveck, men i vuxen ålder letade eksemen sig upp till ansiktet – allra värst runt näsa, mun och ögon. I perioder behandlar hon med kortisonkrämer men upplever att de torkar ut huden. 

– Jag har testat flera feta krämer i olika prisklasser för att återfukta mellan kortisonkurerna, men det känns som att de flesta lägger sig som ett lock på huden och lämnar en oljig hinna. Med Locobase Repair upplever jag att krämen verkligen tränger ned i huden, säger hon. 

Här kan du köpa Locobase Repair

Huden får ett långvarigt skydd

Locobase grundades av skandinaviska dermatologer som såg ett behov av en kompletterande kräm för eksembenägen hud. Många personer med atopiska eksem behandlar nämligen sin hud med starka kortisonsalvor, och mellan behandlingarna kan Locobase Repair återuppbygga hudbarriären. Krämen har en dubbelverkande effekt; dels skyddar den huden mot kyla, bakterier och allergiframkallande ämnen. Dessutom tillför den hudidentiska barriärfetter som huden behöver för en snabb och varaktig reparation. På så vis får huden ett långvarigt skydd mot uttorkning. 

– Min hud blir som allra torrast och känsligast under hösten och vintern  – då använder jag Locobase Repair dagligen. Det gör att huden både känns mjukare och ser friskare ut, säger Sofia. 

Klicka här för att få veta mer

Hela 93 procent rekommenderar Locobase Repair

Genom kliniska studier har hudläkare konstaterat att Locobase Repair är skonsam mot huden och lämpar sig för torr, sprucken och skadad hud. I en svensk användarstudie fick över 400 deltagare testa Locobase Repair mot sin torra hud, och hela 93 procent rekommenderade produkten. Krämen är mild och innehåller få ingredienser vilket gör den snäll även för barns hud. Den är dessutom rekommenderad av det nordiska Astma- och Allergiförbundet. 

– För mig funkar det bra att smörja in torra områden innan läggdags. När det är extra kallt utomhus kompletterar jag med ett tunt lager även på morgonen, berättar Sofia.